Over Mieke Jacobs

Mieke Jacobs reist de wereld rond.

Ze begeleidt toporganisaties bij ingrijpende veranderingen en authentiek leiderschap. Tijdens haar twintig jaar in het bedrijfsleven heeft ze zich ook verdiept in NLP, coaching, systemisch werk, opstellingen, traumatherapie en lichaamswerk. Ze past inzichten uit al die domeinen toe in haar werk met leiders, teams en grote organisaties.

Tijdens al haar omzwervingen - geprikkeld door de uitdagingen op haar levenspad - zoekt Mieke ook altijd naar antwoorden op de grote vragen. In elke wijze blik, in elke ware uitspraak, in ontmoetingen met bijzondere mensen en ook in de moderne wetenschap of in eeuwenoude tradities.

Tijdens het schrijven van een ander boek - een business gericht boek over fusies van bedrijven en de moeizame culturele integratie achteraf - kwam plots Nachtboek aan haar deur kloppen. Bonzen eigenlijk. Luidkeels haar aandacht opeisen. Het gebeurde midden in de nacht, hoe kan het ook anders, op 23 augustus 2016. Zeven bezeten weken van nachtelijk schrijven later schreef ze het 87ste hoofdstuk. Het 88ste zou zich later zelf schrijven.

In Nachtboek neemt Mieke de lezer mee in haar schemerlichte en donkere overpeinzingen. Elk woord geschreven na zonsondergang, wanneer alles meer zwart/wit lijkt, dramatischer, creatiever ook.

Het boek leidde haar. Elke avond werd ze verrast door de verhalen die nog wilden verteld worden, de mensen die nog wilden gezien worden, de pijn die nog niet genoeg gevoeld was. 

Grote levensvragen met altijd onvolledige antwoorden.


Lezing aanvragen